top of page
  • Mikael Fougberg

Fasadmålning - Bokenäs, Uddevalla

Hej på er och välkommen till MFO Måleri AB!


I detta blogginlägg vill jag ge er lite tips och råd på hur ni kan upprätthålla värdet och utseendet på ert hem nu inför sommaren, eftersom fasadmålning är en av de mest betydande åtgärderna man kan vidta.


Att måla om ditt hus med ny färg gör att det ser fräscht och välkomnande ut, samtidigt som det skyddas mot väder och vind. Så om du bor i Uddevalla, Stenungsund, Orust eller Fyrbodal och funderar på att måla om ditt hus kommer här några punkter att tänka på för att säkerställa ett lyckat resultat. Självklart gäller detta oavsett vart du bor :)Välj rätt färg - När du väljer färg och kulör för din fasad är det viktigt att tänka på stil och omgivning. Det kan vara frestande att välja en kulör som står ut från mängden, men att välja rätt färg och kulör som passar husets omgivning kan ge ett mer harmoniskt intryck. Oavsett vilken kulör du väljer, se till att använda en fasadfärg med hög kvalitet. I vårt fall, använder vi oss av Alcro och Jotun´s produkter vid fasadmålning.


Fasadtvätt & förarbete - Att noggrant förbereda ytan för målning är viktigt för att få ett bra slutresultat. Se till att tvätta ytan noga för att avlägsna smuts och alger. Helst med vattenslang och borste, då vatten riskerar att tränga in träet och in i huset via springor vid användandet av högtryckstvätt. Skrapa och slipa bort eventuell gammal färg som börjar flagna och täta eventuella större sprickor i fasaden med till exempel Tech 7 som både limmar, tätar och fogar (använd aldrig silikon på fasaden). Detta ger en jämnare yta och gör det möjligt för färgen att fästa bättre. Glöm inte heller att grunda trärena ytor efter skrapning.

Använd rätt teknik - När du väl börjar måla är det viktigt att använda rätt teknik. Se till att använda en fasadfärg med hög kvalitet och välj en pensel eller rulle som passar ytan du ska måla. Tänk också på att måla i lämpliga väderförhållanden, undvik att måla i direkt solljus eller när det är för kallt och blött på fasaden. Se till att ytan är torr och ren när du börjar måla.


Anlita en professionell målare - Om du inte är säker på dina målningstekniker eller om du vill ha en extra professionell touch, kan det vara en bra idé att anlita en professionell målare. Det går snabbare och smidigare än att göra det själv och som professionell målare har man den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en korrekt och effektiv fasadmålning, samt kan ge tips & råd om färg & kulör val samt underhåll för att säkerställa ett varaktigt resultat.

Sammanfattningsvis är fasadmålning ett av de mest effektiva sätten att förbättra värdet och utseendet av ditt hem. Genom att välja rätt färg, förbereda ytan ordentligt, använda rätt teknik och eventuellt anlita en professionell målare kan du säkerställa ett lyckat resultat.


Om du bor i Uddevalla, Stenungsund, Orust eller Fyrbodal-området och vill ha hjälp med att måla din fasad, finns det många professionella och duktiga målare som kan hjälpa till att förvandla ditt hus till ett drömhem!


Vi är en av dem och du får gärna kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal inför ert kommande måleriprojekt! :)


Ha det så bra!


Hälsningar, Mikael Tel: 073 701 86 72 E-mail: mikael@mfomaleri.se
Comments


bottom of page