top of page
  • Mikael Fougberg

Målning av dörrar för HSB Brf Svängen - Henån, Orust

Efter att vi blev rekommenderade till ordförande för HSB Brf Svängen i Henån på Orust, fick vi äran att renovera upp samtliga dörrblad och karmar i bostadsområdet på samtliga förråds dörrar, soprum och el centraler.


MFO Måleri AB utför måleriarbete i området
HSB Brf Svängen i Henån, Orust

Behandlingar som utfördes:

  • Tvätt

  • Skrapning av krackelerad färg och luftbubblor

  • Maskin & hand-slipning

  • Fläck-grundning med Metall grund-primer på färglösa ytor

  • 2 stryk med Grund & Täck metallfärg

  • Kulör: Roskilderöd/Stugröd

Dörrbladen rull-målade vi med Anza Extra Fin Platinum för att få en riktigt slät och fin yta. Denna rulle är riktigt bra då den har tillräckligt med ull för att få ordentligt med färg i rullen, men sedan kunna släta ut och få fram en superfin gräng på ytan.


Jenny målar första stryket av dörrbladet
Jenny målar stryk 1 av 2

Det var mycket pill-målning runt dörrkarmarna och gummilister, men med en bra podd och musik i lurarna så är det väldigt rogivande.


Personligen så älskar jag (Mikael) all typ av detalj-målning då varje penseldrag räknas för att få till de där fina och raka kanterna :)


Total tidsåtgång av 20 styck dörrblad av olika storlekar inkl. karmar: 103 timmar

 


 

Stort tack till HSB Brf Svängen


Jenny och jag riktar ett stort tack till ordförande Bengt samt vice ordförande Rikard och HSB Brf Svängen's förtroende att låta oss få hjälpa till med uppfräschningen av områdets alla dörrar! Samt ett hjärtligt tack till Patrik Jonsson som rekommenderade oss!

 

Följ oss på sociala medier


Glöm inte heller att följa oss på Facebook: MFO Måleri AB eller på Instagram: mfomaleri där vi uppdaterar löpande samt sänder ut Händelser & Stories under våra arbetsdagar så ni får se bakom kulisserna.

 

Avslutar även med ett litet klipp av pågående arbete med första stryket, efter slipning och rostskyddsmålning.Komentarze


bottom of page